Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2021 14:30 - Застраховане : Същност на Застраховка Каско
Автор: razrabotkite Категория: Бизнес   
Прочетен: 216 Коментари: 0 Гласове:
0



В  днешно време , все повече хора си задават въпросите Дали да си направя Каско на Автомобила? . Не е ли прекалено , голям лукс това ?, Къде и колко ще ми струва и какво ще получа с нея ? Отговорът на всичките тези въпроси е един - Каското не е лукс , а необходимост в днешно време и дори да ви се струва , че е прекалено скъпа самата застраховка , тя със сигурност ще ви излезе по евтина отколкото да плащате едногодишен паркинг за автомобила си , особено , ако той е от по - новите модели . Само , че преди да преминете към следващата стъпка - сключване на самата застраховка , нека изясним няколко важни неща , които ще са ви от полза . Първото и безспорно , най - важното от тях е избора на застраховател. Тук , трябва да сте много внимателни , като имате предвид , че застрахователният пазара е пълен с много компании , всички , предлагащи ви според тях , най - изгодни условия. Към тези условия , компаниите , добавят и така наречените- Екстри , с които целят да ви привлекат като клиент , но много често се указва , че точно такива екстри , които са решили избора ви на застраховател , са ви създали и проблеми след това при нужда да използвате правата си към застраховката. Тези екстри , са всякакви , преди време към тях спадаше и безплатно пиле на грил и талон за гориво , а сега стигат и до безплатна застраховка за Пътна помощ примерно. Обикновено , по често малките компании , използват дадените екстри за привличане на клиент и и това върши работа, но кoгато стане нещо с автомобила ви , то тогава започва голямото "ходене по мъките " , множеството огледи и експертни оценки и накрая това не стига до желаният и очакван от вас резултат за необходимото обезщетение.
Точно поради тази причини е важно внимателно да изберете вашият застраховател и е хубаво да е някоя голяма компания , за да сте по - сигурни , че при настъпила щета по автомобила , няма да имате многобройните проблеми , които могат да възникнат при по малка компания / изплащаща по -малки обезщетения , заради положението си / , но предлагаща ви и допълнителни екстри . Цената - това е второто най - важно нещо при сключване на застраховката - и тук различните компании имат различна база за сравнение на цените ,. като цената на Каското представлява процент от стойността на автомобила по Шваке / каталог с цени на автомобили и автомобилни услуги /. Обикновено , процентите се движат от 6 до 10 , дори 12 % ,като важното в случая е не да изберете възможно най - големият % или най- малкият , а този , който ви удовлетворява спрямо вашата стойност на автомобила. Ако изберете най - малкият % , то тогава /този процес се нарича под застраховане / ще заплатите по - малка сума , но при евентуална щета и на вас няма да ви възстановят необходимите средства за да оправите автомобила си след това. За това е добре в случая да изберете и цена на Каското , която да е процент от реалната за вас цена на автомобила или малко по - висока. Ако пък изберете най - висок процент , само напразно ще дадете повече пари на застрахователя си . .
Какво е необходимо да знаете преди да сключите самата застрахова? - На първо място това са документите на автомобила :

- шофьорска книжка на водача
- талон на автомобила
- други документи доказващи собственост върху МПС / примерно пълномощно , ако не е ваша собственост.

След това , трябва да знаете , че застрахователя прави снимки на самият автомобил и ако по него има дадени щети преди това / одраскан калник или счупен стоп / , то те няма да се покрият от застраховката ви , защото са станали преди нея . Задължително трябва да имате аларма на автомобила /изискване на всеки застраховател / и е хубаво и да маркирате автомобила си след като сключите застраховката .
Избрали вече застраховател . договорили сте се с него за цената и вече сте на път да сключите вашата застраховка и се появява отново един интересен фактор създаден от компаниите - видовете застраховка Каско - обикновено няколко вида Каско : частино А , частично Б , Мини Каско и Пълно Каско. Оттук , започвате да се замислят , дали да не избера , някой вид и кой ще му струва по - малко. Не се заблуждавайте , най - добре и препоръчително в случая е да си сключите пълно Каско , дори и да е малко по - скъпо от останалите видове , защото при тях не са покрити всички рискове , като при пълното каско / примерно при Частично Каско А не се покрива риск кражба на автомобила и ако това ви се случи , то тогава няма да получите нещо , за сметка на това , че застраховката ви е излезнала 5 или 10 лв по - малко / . Ето и няколко важни съвета ,за самата застраховка :

- първо прочете внимателно условията на застраховката при да се подпишете под нея / много често се случва хората да не четат внимателно какво се покрива или не и после , когато не получите необходимото обезщетение се ядосват /

- второ , искайте от застрахователя си някакви телефони на които да позвъните ако ви се наложи да използвате застраховката си / било то на самият офис където я сключвате или на отдела , който се занимава със щетите /- защото почти никой застраховател няма такива на самата полица

- трето, при възникване на щета знайте ,че трябва да съобщите за нея до 5 работни дни и да отидете на оглед - а при кражба трябва да предупредите застрахователя си до 24 ч. от станалото събитие.

- четвърто бъдете учтиви не се карайте с инспекторите , които оценяват вашата щета - това няма да е във ваша полза

- пето - ако не сте доволни от оценката на лицето , което отговаря за огледа на вашият автомобил , при възникване на дадена щета , то тогава пишете оплакване до него или възражение , или до неговият началник , така може да сте сигурни , че отговорът на жалбата ви няма да се бави седмици и ще се разгледа много внимателно и прецизно.
И накрая успех и без аварийно каране .
_________________

Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1010323
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120