Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2006 23:10 - Променливи величини в курса на долара
Автор: razrabotkite Категория: Технологии   
Прочетен: 1484 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2006 23:14


Специално за началото на юли прогнозите са , че се очаква поскъпване и стабилизиране на Американсаката валута.
Предпоставките за това са много :
- част от анализаторите на пазара с право прогнозираха спада който се наблюдаваше в долара през миналите месеци и "играта " така да се каже , която можеше да се завърти на борсата с непрекъснато променящият се курс на долара спрямо йената , която не веднъж покачваше своите позиции. Доларът се повиши последния месец заради ясните сигнали, че лихвеният диференциал в негова полза ще се увеличи през тази седмица. В петък данни показаха, че новите поръчки през месец май за дълготрайни стоки в САЩ са спаднали неочаквано с 0.3% при предварителни прогнози за намаление от 0.2%. Въпреки това обаче, доларът беше силен на валутните пазари. Междувременно сега йената остава под натиск, заради несигурността относно бъдещето на председателя на ЯЦБ Тошихико Фукуй, който е замесен в скандал с частни инвестиции. Така , че докато не се реши самото дело , може да се спори за стабилните позиции на йената и вероятно , този случай и ще се отрази и негативно и определи по - нисък нейн курс. На валутните пазари основен мотив при търговията остават нивата на лихвите, за които говориха и около 100 централни банкера, включително Фукуй и Бен Бернанке, по време на среща в швейцарския град Базел.
Доларът се очаква да поскъпне в петък заради очаквания за повишения на лихвите с още 50 пункта според някои анализатори , но други изразяват мнения, че това са спекулации и такъв агресивен ход от ФЕД не е на дневен ред. Повишение от 25 пункта в четвъртък е напълно калкулирано в момента, а вероятността за ново повишение през август засега е малка, като икономическите данни през тази седмица едва ли ще доведат до значителна промяна в очакванията.
Но със сигурност се очаква , курсът на долара да остане стабилен през предстоящият месец -/ юли / и дори стигне до леко увеличение.
_________________
Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1009011
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120