Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2006 19:52 - Данъчната политика на правителството - 2 част
Автор: razrabotkite Категория: Технологии   
Прочетен: 1774 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2006 19:55


Данъчната политика на правителството можем да характеризираме като нестабилна в този момент от неговото управление.
На първо място по отношение на осаигуровките съотношението работодател/работник ще е 70:30, докато досега беше 75:25. Дори увеличението на осигурителната вноска на работещите да е изцяло компенсирана от увеличение на брутната заплата, все пак чисто математически се получава повишаване на общата осигурителна тежест. Това е така, тъй като за част от осигуровките се преминава от начисляване "над черта" (tax exclusive) към начисляване "под черта" (tax inclusive) . Въпреки че законовата ставка на осигуровките не се променя, преминаването на по-голяма част от осигуровките към начисляване "под черта" води до увеличение на ефективната ставка. Ефектът от промяната на съотношението, в което се делят осигуровките, се изчислява на увеличение на дължимите осигуровки в размер на 70 милиона лева.
Второ - предложението на Института по Пазарна Икономиа /ИПИ/ , държавата , да не играе решеваща роля в определянето на Минималнта Работна Заплата в бианес пространството / в частност в частният сектор /, ще доведе до известевн дисбаланс в икономическото и социално положение на работниците в частнния секто и до прекъсване на ясните данъчни граници върху облагането.
Трето - предложението на Стопанската камара да не се изплащат , вредни . клас прослужени години и допълнителни за образование , а да се сумират към заплтата . ще доведе до кардинални промени в данъчното облагане на българина.
Дори в свой доклад за България Световната банка прави извода, че страната е застрашена от драматично намаляване на трудоспособното население ,а това води след себе си и намаляване на събираните от държавата парични приходи от данъци.
Като цяло можем да кажем , че Правителството се опитва да регулира и координира своята данъчна политика , както към затваряне на тази глава / разглеждана с Евро съюза / така и към подобряване на социалното и икономическо положение на българина , но без успешно. И това е така , зашото правителството няма точно изградена рамка или по -точно казано основа в която да се съобрази адекватно с косвените и пряко файтори влияещи върху данъчната политика на страната.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права.




Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1007489
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120