Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2006 15:11 - Ценовите маневри и ЕС
Автор: razrabotkite Категория: Технологии   
Прочетен: 1714 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.10.2006 20:22


Това което , може да ни изненада допълнително с влизането ни в ЕС , може да бъде обобщено съвсем простичко в две думи - Ценови ШОК. С влизането на България в Европейския съюз цените на някои основни стоки и услуги ще започнат да се увеличават, и то значително, предупредиха от браншовите сектори Това ще се усети най-вече при храните като хляб, птиче месо, мляко и млечни продукти, както и за електроенергията и въглищата.
Причината била , че цените на част от тях са задържани изкуствено през последните години от всички управляващи. След приемането на страната ни в ЕС обаче много от досегашните мерки вече няма да могат да се прилагат. А и с отварянето на пазара, по-високите ценови равнища в страните-членки на общността, ще "дърпат" към себе си българските.
Друг е въпросът , че и ако няма скоро развитие на нашата икономика, а не както са прогнозите на правителството засилване на икономиката чак след 2010 г./ по мнение на Министерството на финансите/ , останалите държави членки на ЕС , малко или много ще окажат негативно въздействие върху нея.
Естествено и със затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" пък възможностите на НЕК да печели от износ на електроенергия силно ще намалеят, да не кажем и почти спрат/ досега изнасяхме и ел. енергия за Турция /.
И според всички тези данни можен само да кажем " честит ни ЕС. "
_________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права.


Тагове:   маневри,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1003955
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120