Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2022 13:36 - Служба за сигурност в Федерална Република Германия и характеристика на обученията й
Автор: razrabotkite Категория: Бизнес   
Прочетен: 196 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.01.2022 13:45


Федералната служба за разузнаване (The Bundesnachrichtendienst  съкратенo B.N.D.)  на Федерална Република  Германия е създадена 1 април 1956 г. като разузнавателна служба на  Германия. Тя  е подчинена на   федералното канцлерство. Създава  се въз основава на резолюцията на кабинета от 11 юли 1955 г.

Мисията на Bundesnachrichtendienst е да се осигури "външно разузнаване  в областта на външната политика, икономика, оръжия технологиите и военното дело." , като и вътрешната сигурност на страната . От 2015 г. Федералната служба за разузнаване (BND) е единствената чуждестранна разузнавателна служба на Федерална република Германия и включва към обновената си структура Федералната служба за защита на Конституцията (БФВ) ,За външно разузнаване  и Службата на военно контраразузнаване служба (MAD).Така Федерална Република Германия по думите на Ангел Меркел – нейният канцлер „обединява усилията си в едно „ както и контрола над сигурността на държавата – вътрешна и външна сигурност.Службата е подчинена на т.нар.комисия G10 (Г10) на немския парламент.Федерална Република Германия се стреми към все повече откритост и достъпност на обученията си по сигурност , както и координацията им с ЕС.

Голяма стъпка с този аспект и е новия Европейски център за обучение по ядрена сигурност (EUSECTRA) в Карлсруе, Германия.В него служители от първа линия, инструктори и експерти ще се обучават как да откриват и реагират на незаконен трафик на ядрени или други радиоактивни материали. Вече са проведени серия от пилотни семинари за служители от първа линия, инструктори и експерти с участието на специалисти от Северна и Централна Африка, Централна Азия, Югоизточна Азия, страните от Общността на независимите държави (ОНД) и Европа.

В EUSECTRA се предлага практическо обучение с използване на разнообразни радиоактивни и ядрени материали и широк набор от уреди и измервателни инструменти. В една от залите за обучение на закрито се симулира летище, оборудвано със портален скенер за пътници и рентгенов скенер за багажи. На открито се симулират сценарии с 4 различни вида портални скенери за радиация. При обученията се използват общо над 30 измервателни и детекторни устройства.

Центърът допълва дейностите по обучение в тази област на Съвместния изследователски център (JRC) на Европейската комисия в Карлсруе и Испра.

Центърът е разположен в Института за трансуранови елементи към JRC и е създаден в рамките на плана за действие на ЕС за химична, биологична, радиологична и ядрена сигурност, приет от Европейския съвет през 2009 г. Съветът подтикна държавите от ЕС и Комисията да насърчават култура на засилена сигурност, като се съсредоточат върху подобряване на знанията за химичната, биологичната, радиологичната и ядрената сигурност чрез подобряване на оценките на риска и подготвеността, изследвания, обмен на добри практики и съвместни учения и обучения.

Програмите за обучение са разработени със съдействието на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и Министерството на енергетиката на САЩ. Представители на тези организации участваха в откриването.Освен обучения в областта на трафика на материали, EUSECTRA ще засили трансграничното сътрудничество и контактите между експерти и ще предоставя централизиран инструмент за управление на знанията. Ще се предлагат също обучения за напреднали по откриване и идентифициране на материали, управление на радиологични заплахи на местопрестъплението и изготвяне на национални планове за реагиране.

В новия център се помещават също лаборатории за обучение по ядрени гаранции за инспектори от Европейската комисия (Евратом) и МААЕ, които са били обучавани през последните 20 години в различни техники от Съвместния изследователски център.Освен с този център Вътрешните обучения по сигурност на Република Германия дори и в този развит век се извършват от Техния вътрешен колеж по сигурност към BND и Университетът Дуисбург-Есен както и Университетът в Хайделберг.

Въпреки, че Германия е на едно от първите места по сигурност в Европа, тя все още остава затворена като система за обучения за специалисти , които не са граждани на Германия .

Европейската карта за обучение в сферата на сигурността във Федерална Република Германия се нарича B.N.D.S (The Bundesnachrichtendienst  security).

Tя съдържа в себе информация за учебния център на BND упражнения на батальона / работни групи  oт експерти от  BND и командни пунктове, разнообразие от специализирани курсове като медицина , справяне с компютърни опастности, космонафтика , физически обучения по бойни техники и изкуства  като руски ръкопашен бой, Винг – чун, Крав мага и др)

Федерална Република Германия е показател за силна образователна и стегната система в целият ЕС  поради което и  останалите държавите членки трябва да се стремят да осъвършенстват своите системи за обучения на скепрти в сферата на сигурността
.


   Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1007295
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120