Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2022 22:26 - Базисен модел на административно обслужване
Автор: razrabotkite Категория: Бизнес   
Прочетен: 298 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.01.2022 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Основни характеристики на модела

Базисният модел за административно обслужване на принципите на „едно гише” е одобрен от Министерския съвет през 2002 г., едновременно с Концепцията за подобряване на административното обслужване в контекста на принципа „едно гише”.

Създаването и приемането на Базисния модел за времето си представлява значителна стъпка към положителна промяна в начина на организация на работа в публичната администрация на Република България. За това допринесоха следните основни характеристики на модела:

·      За пръв път клиентът се поставя в центъра на модела на административното обслужване по един систематизиран и формализиран начин. Поставят се очаквания и изисквания администрациите да подобрят процесите и организацията си на работа така, че да се постигне максимална удовлетвореност от услугите, които клиентът получава.

·      Този модел дава опорна точка на администрациите по-добре да осъзнаят целите си, да бъдат по-ангажирани с нуждите и изискванията на клиентите и да преценят къде да насочват ресурсите си.

·      Чрез този модел се направи опит за промяна на организационната култура и манталитета на държавните служители и се въведе разбирането и механизма за постоянно подобрение на дейностите.

·      Създадената рамка с различните етапи на развитие дава много добра основа за (само)оценка на всяка администрация по отношение на нейния прогрес във всяка една ключова област (процеси, човешки ресурси, технологии и управление на дейността).

·      С модела се определят конкретните стъпки (задачи за изпълнение), като за всяка от тях са описани необходимите предусловия (критични фактори за успех) и критерии за измерване на резултатите. По този начин администрациите имат много добре структуриран план за действие с яснота по отношение на това от какво зависи резултата и как може да бъде измерен той.

Моделът за обслужване на „едно гише” изигра своята роля и въпреки, че много администрации не успяха да постигнат най-високите етапи на развитие на модела, той беше една полезна стъпка за развитието на административното обслужване. 

Развитието на редица аспекти от административното обслужване налага осъвременяване на модела за административно обслужване и поставянето на по-широкия акцент върху комплексното административно обслужване. Това се налага както от експоненциалното развитие на информационните технологии, така и от факта че повечето администрации вече имат ясно разбиране и определени практики при предоставянето на административни услуги. Текущо, голямото предизвикателство е интеграцията и ефективното сътрудничество между администрациите, когато то е необходимо за предоставянето на конкретна услуга на клиента. От една страна това изисква промяна на процеси, отговорности и организация на работа, а от друга страна - това е свързано и с културата на административните служители и ръководители. Същевременно с помощта на информационните технологии тази интеграция и сътрудничество може да става все по-лесно и ефективно.

Въвеждането на административно обслужване на принципа на едно гише е сложен и комплексен процес. Базисният модел предоставя на структурите от държавната администрация контекста, в който да планират, прилагат и контролират процеса на усъвършенстване на предоставяните административни услуги.

Базисният модел е основа за предприемане на конкретни управленски решения в отделните структури и може да се дообогатява

 
Здравейте и Честита Нова Година от Екипът на Razrabotkite

Нека новата година донесе здраве, щастие и нови възможности за Вас и Вашето семейство и приятели !

Може да се възползвате от Нашите Нови Условия за поръчки и Новогодишни оферти на Разработките  ,

както и Безплатни разработки на

                         Новият ни БЛОГ  https://razrabotkite.blog.bg/

    И  САЙТ  http://razrabotkite.oxxy.com/Business-Education  

УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА НА РАЗРАБОТКИ :

.ПОРЪЧКА НА email: razrabotkite1@abv.bg


 
.Отговор при поръчка  Експресно до  24 ч.

При поръчка на Една разработка тип - Доклад,Реферат,Курсова работа , есе,Тема,Казус,Проект
  Една Разработка Безплатно Изготвяне * / т.е. на Втората Такава разработка -
при условие,че може да бъде разработена от Нашият Екип **Дадената тематика** - до 10 страници /

.При поръчка на четири   разработки  - тип - Доклад,Реферат,Курсова работа , есе,Тема,Казус,Проект
  Две Разработките БЕЗПЛАТНО  Изготвяне * / т.е. Пета и Шеста такава при условие,че може да бъде разработена
 от Нашият Екип **Дадената тематика** - до 10 страници на Разработка /

При поръчка на Една Разработка тип - Доклад,Реферат,Курсова работа , есе,Тема,Казус,Проект
 до 30.01.2022 / 20 % намаление от цената /

При поръчка на Две Разработките тип - Доклад,Реферат,Курсова работа , есе,Тема,Казус,Проект
 до 30.01.2022 / 25 % намаление от цената * на всяка - т.е. до 50 % общо намаление на цената  /

.При поръчка на Разработки тип Дипломна работа,Курсов проект,Анализ,Казус
до 30.01.2022 / 30 % намаление от цената на *всяка разработка /


С Най - добри Пожелания
Екипът на Razrabotkite:

https://razrabotkite.blog.bg/

         razrabotkite1@abv.bg

https://www.facebook.com/razrabotkite
         
 


Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона з




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1009071
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120