Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03 06:57 - Застрахователната култура на българина
Автор: razrabotkite Категория: Бизнес   
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.03 07:47


Икономиката на нашата страна претърпя непрекъснати обрати в последните наколко години преди бъдещото ни присъединяването в Европа. Освен върху редица други фактори като непркъснатите изменения върху минималната работна заплата , данъчната политика на правителството , икономическият стандарт на населението , икономиката ни оказа определящо влияние и върху сферата на застраховането. В последно време , особено когато се заговори за застраховане , изникват определения като това , че българина нямал застрахователна култура , че големите компании се опитват по – всякакъв начин да привлекат “бедният бълагрин “ да си направи застраховката при тях , като разбира се най – често става въпрос за най – масовата и задължителна застаховка – Гражданска отговорност / ГО /.
Разглеждайки нещата от друг аспект се остановява , че българина в действителност има застрахователна култура и то благодарение точно на почти всички големи компании играещи решаваща роля в застраховането.
Ако се замислим , обвиненията , че българина не притежава застрахователна култура се базират на чисто и просто измислената от някой дефиниция за това , “ че ето видите ли американците първо си правят застраховки на живота , а после на колите , ами ние българите си застраховаме само колите и то защото сме задължени от държавата” . Да наистина това е така , но в действителност това не е определящо за застрахователната култура на българина – а за неговият икономически стандарт. Застрахователната култура на българина се крепи на това – човек да се е запознал достатъчно добре с условията на дадената застраховка , която сключи и сам да реши на коя застрахователна компамния да стане клиент. В тази връзка българиа наистина в повечето случаи сключва само ГО , но това е така не защото не иска и да си сключи застраховка Живот или да застрахова и имуществото си , не , а заради неговиат по нисък иконимически стандарт от този на американеца например.” Големите риби” от “морето” наречено застрахователен бизнес от своя страна , чрез прякото си конкуриране помагат на българина освен да сключи при възможно по изгодни условия неговата застраховка , но и със развитието на самият бранш застраховане обогатяват и неговата култура предлагайки му различни видове застаховки на по – изгодни условия , за да може освен ГО да застрахова и живота си например.
Също в тази връзка не застрахователните компании са виновни за това , че българина сключва само един вид застраховка , а правителството , което със своята политика , трябва да се стреми по по категоричен начин да подобри икономическият стандарт на населението , а от своят страна почти всички компании се съобразяват с този стандарт и се стремят да предложат възможно по – добри условия на бъдещите си клиенти.
_________________

 
Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 896722
Постинги: 230
Коментари: 36
Гласове: 105