Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2010 11:48 - Банково – застрахователните продукти – шанс за бъдещето ви или не толкова ефективен начин за печалба
Автор: razrabotkite Категория: Бизнес   
Прочетен: 1623 Коментари: 0 Гласове:
0




 

 

  Наскоро, заедно с огромният куп от финансови услуги , се появиха и така наречените банково – застрахователни продукти , предложени  съвместно от банки и застрахователни дружества, като един  по- ефективен начин да умножите парите си с времето . Идеята на самият продукт е, че получавате освен застраховка живот и т.нар. Депозит заедно с нея , по който внасяте определени суми / месечна вноска/ и след определен период от време , банката и /или / в зависимост от самият договор / ви дава тези пари / сумата която сте внасяли , заедно с една добра нарастваща лихва / . Колкото повече пари внасяте / изберете продукт с по – голяма сума /, толкова  повече  пари ще получите накрая след изтичане срока на даденият продукт , а съответно и застраховката .

  

  Важно да се спомене за самата застраховка са и допълнителните изисквания към сключването и , а именно годините на застрахованото лице. В повечето случаи застраховка се предлага на лица от  18 – 35 години , но при някои от продуктите на компаниите има и ограничения на годините на кандидата .

  Нека сега разгледаме плюсовете и минусите на даденият продукт :

 

Плюсове:

- имате застраховка живот при  която , в случай на

смърт или пълна трайна нетрудоспособност в следствие на злополука, семейството на клиента ще получи веднага сума, равна на три пъти авоара по депозитната сметка, плюс баланса по сметката / в зависимот от условията на застраховката /

 

 

 

 -имате и възможност да спестявате пари , като се подсигурявате за бъдещите си планове

 

-         колкото повече внасяте , толкова повече ще получите след изтичане срока на застраховката

 

-         можете да теглите овърдрафт до 70% от депозираната сума / в зависимост от условията на застраховката /

 

Минуси:

 

-         трябва да внасятена  всеки най – малко или – (3, 6 , 12 ) , определена сума пари / вноска / по застраховката

 

-         не се знае как инфлацията през годините на застраховката ще повлияе на вашите спестявания , защото промени по лихвата и вноската , може да правите единствено при съгласия от Банката и/или застрахователната компания

 

-         В случай , че финансовото ви положение се усложни и не сте способни да внасяте вече определената вноска по застраховката и желаете да прекратите дадената застраховка , трябва да се договорите съответно с банката , за получаването на дадената от вас досега сума, но в повечето случаи , тя няма да е същата при прекратяване на застраховката / Понякога хората не четат внимателно и изпускат текста, в който, и банката, и застрахователната компания упоменават , че при случай на прекратяване , дружеството или съответната Банка удържат дадена  /неупомената/ сума за разходи по дадената застраховка и с това  ви казват , че не могат да ви върнат досега внесените пари , тъй като част от тях са изразходвали за разходи. Затова е хубаво да прочетете поне два пъти условията на даденият продукт  преди да сложете подписа си под него .

 

  В заключение  можем да кажем , че имате възможност с банково – застрахователните продукти  да спестите и спечелите  пари / след време /, но само при условие , че имате заделени  настрана пари за тази цел.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Тагове:   шанс,   начин,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1007365
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120