Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2006 18:32 - Теория по Застраховане : Гражданска Отговорност
Автор: razrabotkite Категория: Технологии   
Прочетен: 2312 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.12.2006 18:34


Какво трябва да знаем за новата застраховка  Гражданска Отговорност

 

Броени дни останаха преди приемането на България в Европейското семейство и това започна  да се отразява и  на цените на някои стоки и услуги . Една от тези услуги е и застраховката , а най – честата и задължителна за всички автомобилисти е и самата застраховка  Гражданска Отговорност . Преди да започне кампанията по застраховка ГО / Гражданска Отговорност / , се чу много шум и приказки за огромното “увеличение “ на цените на самата застраховка и това , че вече много малко хора ще могат да си я позволят  - истина , обаче  е някъде по средата . Да наистина има увеличение , но то в никакъв случай не е толкова голямо , колкото се предполагаше в началото , все пак повечето компании на българският пазар се стремят да привлекат колкото се може повече клиенти към себе си . Но нека видим кой са най- важните неща , на които трябва да обърнете внимание преди да сключите своята застраховка Гражданска Отговорност.

 

ТВ РЕКЛАМИТЕ

 

Е  това със сигурност е едно от първите неща , на които да обърнете внимание . Една реклама / чиято е и целта на почти всяка / винаги се стреми да привлече колкото се може повече към рекламираният продукт. Подобна е и ситуацията със застраховката. Сега когато е разгара на кампанията по ГО , всички компании прилагат този метод за да ви привлекат като клиенти . Оттук и различните способи , като изключително ниската цена , допълнителните боноси и т.н.

Само , че това , което трябва да направите е добре да помислите преди да изберете вашият застраховател и да не се доверявате на рекламата напълно ,защото наистина условията , които се рекламират от компаниите , са такива , само че при определени  обстоятелства, които разбира се ви се спестявят от компаниите и научавате едва по – късно като тръгнете да си правите самата застраховка. Затова е хубаво да проучите внимателна различните условия  на компаниите , а не да се доверите изцяло на рекламите .

 

УСЛОВИЯТА НА ЗАСТРАХОВКАТА

 

В повечето случай условията според , които се определя цената на вашата застраховка са еднакви, като някои компании включват и допълнителни изисквания към тях.  Като такива условия са :  обем на двигателя , предназнзчение на МПС / семейни цели , бизнес или др. / възраст на водача , Информация за това дали имате  вина за претърпяно ПТП  и др. Съгласно всички тези фактори се определя и цената за вашата застраховка. Друг отделен фактор е населеното място  ,където карате МПС  автомобила , като за най- рискови се определят по – големите градове и по- малко рискови малките. Важно е да знаете , че трябва да сте честни със застрахователя си , когато сключвате застраховкта си , примерно когато ви питат дали имате вина за претърпяно ПТП / което също играе в цената на застраховката / трябва да отговорите честно, защото , ако сте имали вина и сте излъгали с мисленето , че ще намалите и цената на застраховката си и случайно станете участник в ПТП след сключването на застраховката си , то Вие ще трябва да възстановите разходите на другият водач , а не вашият застраховател по Гражданска . Застрахователя ви дава да подпишете клетвена декларация за това и при наличие на друго ПТП , веднага ще направи справка , дали при сключване на застраховката си сте били честни с него / какво сте му казали / по този въпрос.

 

САМОТО СКЛЮЧВАНЕ НА ЗАСТРАХОВКАТА

 

И така вече сте решили кой да е вашият застраховател приготвили сте необходимите си документи / талон на автомобила , лични документи , пълмонощно , ако вие не сте собственик на МПС – то /  и сте готови да му се доверите , но е важно да имате в предвид още няколко неща преди да сключите застраховката си :

 

  1. Четете внимателно условията на застраховката – защото с подписа си под нея декларирате , че сте запознат с тях и в някои случаи , ако не сте ги прочели , това може да ви изиграе лоша шега

 

  1. Знайте , че ако искате да пътувате в чужбина / след влизането ни в ЕС / с вашата застраховка Гражданска Отговорност , ще заплатите по – висока цена , отколкото ако пътувате с автомобила си само в България. Много хора се бъркат с това , като мислят , че щом застраховката е една и сме влезли в ЕС, то с нея би трябвало да пътуват и в чужбина . Само , че това не е така , застраховката наистина е една, но нейното териториално покритие е различно – в единият случай само в границите на България , в другият и в останалите страни на ЕС.

 

 

  1. Внимателно погледнете и какво попълвате и  подписвате. Примерно в някои компании , попълвате  данни за това , къде най- често използвате автомобила си , но ако стане нужда да използвате автомобила си извън границите на населеното място което сте попълнили , като най – често използвано , то тогава отново , ще си имате проблеми със застрахователя и то на цената на спестените 10 – 15 лв. По – малко за застраховка  .

 

  1.  Когато изберете плашане на вноски / разсрочено плащане на

застраховката си / , знайте че цената на тези вноски не може да бъде увеличена / съгласно кодекса по Застраховане , след настъпане на Интерес към дадената застраховка , то тя се сключва съгласно постановените преди това  цени / .

 

  1. Винаги искайте телефони на застрахователя си или на офиса , където сте сключили застраховката си , ако ги няма в полицата ви , за да ги използвате ако ви потрябват.

 

И накрая  , бъдете разумни и обмислете добре къде ще направите застраховкта си , а също така  и едни от основните закони в бизнеса като клиенти  , че клиентът винаги има право. . 

 

Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права



 



Тагове:   теория,   отговорност,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1007141
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120