Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2006 08:44 - ангажименти към ЕС
Автор: razrabotkite Категория: Технологии   
Прочетен: 2059 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.10.2006 08:46


България е в състояние да изпълни всички мерки, необходими за присъединяване към ЕС през 2007 г., според граждански доклад на “Отворено общество”.
Институтът връчи на министъра по европейските въпроси Меглена Кунева междинният граждански доклад за изпълнението на поетите от страната ни ангажименти, предаде Фокус. Анализът показа, че към 16 януари 2/3 от мерките, взети от правителството, попадат в категорията “по-скоро изпълнени”, т.е. има достатъчно напредък”, каза директорът на института Георги Стойчев. Необходимо е съществено наваксване на изоставането в областите земеделие и правосъдие и вътрешни работи, се посочва в изследването, цитирано и от Дарик. Докладът обобщава наблюденията на експерти на института за хода на изпълнението на ангажиментите ни в т.нар. "критични области" - земеделие, правосъдие и вътрешен ред, свободно предоставяне на услуги, регионална политика и дружествено право. За съжаление в областта на провасъдието и публичната администрация има още какво да се" изгражда " , за да можем с чиста съвест да кажем , че сме изпълнили и тези изисквания на ЕС. Една от най - болните теми в нашето общество свързана с тези области е разбирасе се корупцията. Нужни са реформи и които трябва да спомогнат за приобщаване на системата на нашата администрация
към европейската , като се вземат предвид и методите за борба с корупцията , които се прилагат в европейската администрация. Това са само една малка част от мерките с които трябва да се съобрази българското правителство , за да може и да затвори преговорите по тези глави и получи одобрението от европейската общност.

Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1009085
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120