Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2006 19:51 - Данъчната ни политика по глава 10 / и преговори с ЕС /
Автор: razrabotkite Категория: Технологии   
Прочетен: 1879 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2006 19:55


Полагат се усилия за взаимодействие и намиране на общи интереси между държавата и данъкоплатците. Министерство на финансите има водеща роля в процеса на подготовка на Р България за присъединяване към ЕС. Една от съществените роли така да се каже на Министерството на финансите е да може да положи достатъчно усилия за да затвори глава 10 - една от най - важните за приемането ни в Евро Съюза.
В самата първа част от глава 10 е застъпен принципът на Данъчна Хармонизация в евро съюза , където заляга основната идея за Необходимоста от извършване на извършване на данъчната хармонизация в рамките на ЕС. Тук България трябва да акцентира своето внимание върху изграждане на достатъчно стабилна икономическа зона свързана с вътрешният пазара . В момента това условия не е покрито , въпреки , че се правят и стъпки , за неговото покриване , но неяснотите в икономическата среда / примерно относно Минималнат работна заолата/ не позволяват разрешаването на този проблем. Друг важен въпрос по тази точка е влиянието на преките и косвени данъци върху икономическата сфера на България , като правителството трябва да вземе конкретни мерки за решаването и на този проблем от данъчната политика .
Втора точка от глава 10 акцентира върху История на данъчната хармонизация в Евро съюза. Тук по -конкретно изискванията на ЕС са върху първа и втора директива по данък ДДС, като се набляга и на точно определени икономически граници върху стабилността на данък ДДС. По това отношение правителството също полага усилия, но разрешаването на този проблем е свързан и с една друга глава също важна за преговорите ни с ЕС , а именно Корупцията и безвъзмездното източване на ДДС , като е необхосимо да се вземат по -решителни мерки за отстраняването на този проблем от правителството ни. Другата важна част , върху , която се акцентира в точка две , това са акцизите . като в момента няма ясно очертана стабилна рамка по този въпрос , относно регулацията на цените на самите акцизи.
Точка 3 от глава 10 набляга на основните принципи на които трябва да залегне данъчната политика на Правителството , като имайки предвид акцентиране върху основните принципи на Еднакво данъчно третиране на сделките и този на неутралността са в пряка връзка в предишната точка и регулацията на данък ДДС.
Останалата част от самата глава десет спира вниманието ни върху данъчните промени и политиката на правителството .
Визимайки конкретните иконимически фактори които оказват влияие на политиката на правителството / Предложенията на Института по пазарна Икономика И това на Стопанската камера / , както и преимането на точни и ясни закони по отношение на данък ДДС / в това число включвам и корупцията и злоупотребите с ДДС/ то трябва и вземе необходимите мерки съобразявайки се с тях както и с изискванията на ЕС , за да може задоволително да приключи преговорите си по глава 10.._________________ 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Всички авторски права на дадената статия са запазени и собственост на Екипът на  Razrabotkite / - / съгласно Закона за Авторското Право и сродните му права - чл.1 , чл.2, чл.3 /
Копирането или включването на тази или друга статия във друг сайт , вестник , или медия без знанието на Екипът на  Razrabotkite  е забранено , съгласно закона за Авторското право и Сродните му права.



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1007384
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120