Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 19:26 - Служебен обмен на данни и междурегистрова свързаност
Автор: razrabotkite Категория: Бизнес   
Прочетен: 1750 Коментари: 0 Гласове:
0



Най-голямата промяна в предоставянето на административни услуги, която този закон налага, е невъзможността администрациите повторно да изискват от гражданите и организациите представянето или доказването на вече събрани или създадени данни. Същото се отнася и за лицата, осъществяващи публични функции и организациите, предоставящи обществени услуги. Те са длъжни да ги съберат служебно от институциите, лицата или организациите, които за първи път са създали или регистрирали тези данни, наричани първични администратори на данните. Тази промяна ще доведе до:

                        Значително опростяване на административния процес;

                        Съществено намаляване на разходите и усилията на получателите на административни услуги;

                        Съществено намаляване на разходите и усилията на служителите на доставчиците на административни услуги;

                        Драстично намаляване на грешките свързани с многократното обработване на едни и същи документи от различни администрации, възможност за концентриране върху информацията, за която конкретната институция е първичен администратор на данни и повишаване на отговорността за качеството на тази информация.

 

Този процес е сложен, ще протече постепенно във времето и ще включи промени в организацията на работа на доставчиците на административни услуги, цялостна промяна на нормативната уредба относно реда на предоставянето на административни услуги, промяна в информационните системи, промяна в начина на обслужване, който ще има възможност да стане по-дружелюбен.

 





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razrabotkite
Категория: Бизнес
Прочетен: 1007301
Постинги: 295
Коментари: 40
Гласове: 120